Monday, August 1, 2011

Kaunas neljässä päivässä

Nyt on sitten lomat lusittu. Vietimme siis puolison
kanssa neljän päivän kaupunkiloman Liettuassa Kaunaksen kaupungissa. Sää oli lämmin ja pilvinen, juuri ihanteellinen kaupungilla kiertelyyn ja terassilla istuskeluun.
Hotellimme oli kohtuhintainen ja erittäin siisti Park Inn Kaunas. Hotelli sijaitsee lähellä Akropolis-ostoskeskusta ja Laisves-pääkatua. Kummastakin löytyi hyvin shoppailupaikkoja suomalaiseen makuun. Eurooppalaiset vaateketjut oli hyvin edustettuina. Hinnat vastasivat suomen hintatasoa. Hotellilta oli noin
kilometrin kävelymatka idylliseen vanhaan kaupunkiin.

Kaunaksesta löytyy useita vanhoja kirkkoja ja linnoituksia. Yksi helpoiten saavutettavissa oleva on Nemusis ja Neris jokien risteyksessä sijaitsevassa puistossa oleva Kauna Pilis. Linnoituksen tornissa on museo. Kaunaksesta löytyy myös useita muita mielenkiinteisia museoita. Me piipahdimme Piru- ja sotamuseoissa. Great War Museum teki erityisesti puolisoon suuren vaikutuksen neuvostohenkisillä aseillaan ja esineillään. Sisäänpääsymaksut olivat noin euron luokkaa.


Parasta kaupungissa oli ruoka. Esimerkiksi kaksi pastaa ja 0,5 litran tuopit paikallista olutta
maksoivat kohtuulliset 10 euroa. Kaikki ruuissa
käytetty liha oli erittäin maukasta ja lihaisaa, ei mitään suomalaisia jauhonakkeja. Berneliu Uzeiga-nimisen ravintolaketjun ravintoloista saa erinomaista perinteistä liettualaista ruokaa. Itse innostuin kokeilemaan paikallista ruokalajia, joka makkara perunan sisällä. Eksoottista!

Kaupunki oli erittäin siisti ja ihmiset ystävällisiä. Katukuvassa näkyi paljon lapsia, joka johtunee varmasti kaupungin hyvistä leikkipaikoista puistossa, eläintarhasta ja linnoituksista. Suomalaiset eivät olleet vielä valloittaneet koko kaupunkia, vaikka hotellin aamupalalla vanhempi rouvashenkilö kovaan ääneen huutelikin "Taas on kokkeli liian löysää!" Suosittelen tätä kohdetta lämpimästi, joten ei muutakuin lentotarjouksia kyttäämään!


0 comments:

Post a Comment