Tuesday, July 26, 2011

Kaunas, Liettua ennakkotunnelmia

Nyt on ollut pientä blogihiljaisuutta, koska valitettavasti gradu ja pari muuta pikku projektia töitten ohella on vieneet mehut. Yritän kunnostautua.

Huomenna sitten onkin edessä kesän ainut loma, viisi yötä Liettuassa! Lennot tuli bongattua Ryanairin erikoistarjouksesta erittäin kohtuulliseen hintaan. Vastapainoksi töissä raatamiselle ajattelimme puolison kanssa viettää päivät Liettuassa lähinnä nauttien naurettavan halvasta ruuasta ja juomasta.

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki. Nähtävyyksinä on kirkkoja ja luostareita. Ainakin keskustelupalstojen perusteella paikka on vielä aika "alkuperäiskunnossa", eli suomalaiset kaljaturistit eivät ole vielä valloittaneet koko kaupunkia. Saa nähdä pärjätäänkö pelkällä englannilla.

Hotelliksi on valittu Park inn Kaunas. Vaikuttaa ennakkokuvauksen mukaan erittäin siistiltä, ja samoista tiloista pitäisi löytyä ravintola, kasino ja kauneishoitola/kylpylä. Hintatasoltaan oli keskiluokkaa, ehkä jopa hiukan kallis. Kuitenkaan viiden yön hinnalla ei saa edes yhtä yötä Haikon kartanosta.

Eniten ehkä kiinnostaa paikallinen Pirumuseo. Museota on kehuttu paljon, joten odotukset korkealla. Varmasti myöskin tulee shoppailtua. Matkaan lähdemme ilman laukkuja ruumassa, mutta takaisin päin on yksi laukun paikka varattua. Eli tavoitteena ostaa vaatteita, kenkiä ja viiniä 15kg, jottei laukusta maksettu hinta menisi hukkaan!

Palailen maanantaina raportoimaan lisää! Ensi viikolla tarkoitus myös postata Andamaani-juttuja, sekä mielikuvitusmatka Tajikistaniin. Voitte vaikka odotellessa googletella Tajikistanin, on nimittäin huimannäköinen paikka!

0 comments:

Post a Comment