Sunday, June 26, 2011

People of Walmart- omat kokemukseni

Kun yö laskeutuu Yhdysvaltojen ylle, nämä henkilöt nousevat maan alta. He pukevat päälleen mitä omituisimmat asusteensa ja lähtevät matkustamaan Greyhound-busseilla tai ostamaan välipalaa Walmartista, Yhdysvaltojen 24/7 aukiolevasta Citymarketista. He ovat People of Walmart.

Jos ilmiö ei ole sinulle ennestään tuttu, suosittelen lämpimästi tutusmaan People of Walmart-sivustoon. Jos taas olet yhtä laiska kuin Walmart-juntitkin, etkä jaksa selata sivustoa läpi, niin suosittelen edes tutustumista tähän videoon.

Itse törmäsin näihin henkilöihin erityisesti bussilla matkustaessa Jenkkilässä. Keskiverto jenkkihän ajaa siis normaalisti omalla maasturillaan, pitemmät matkat mennään lentäen. Niimpä junat ja bussit ovat leimautuneet rupusakin kulkuvälineiksi.

Minun kokemukseni näistä henkilöistä yöbussissa oli kuitenkin ihan ok. Kaikki olivat aika hiljaisia,
eikä kukaan esimerkiksi näkyvästi juonut viinaa bussissa (täällä sivistysmaassa Suomessa tähän törmää pitkillä matkoilla jatkuvasti). Eräs nainen tosin hukkasi lippunsa bussin vaihdossa, ja joku oli pakannut matkatavaransa valtavaan pyykkikoriin, jota tonki aina välillä. Yhdellä ei ollut ollenkaan matkassa kenkiä, ja hän sentään oli matkalla Californiasti Nykkiin! Kuitenkin pääasiassa aika hilpeää porukkaa. Varmuuden vuoksi istuin kyllä bussissa heti kuskin takana...

Varmastikkin yksi syy tällaisen ihmisryhmän kuin People of Walmart olemassa oloon on Yhdysvaltain kallis terveydenhuolto. Suurin osa näistä ihmisistä kärsii mielenterveysongelmista, ylipainosta, puutetaudeista ym. ongelmista, koska ei ole vakuutusta jonka pikkiin ongelmat voisit hoidattaa.

Toivotaan, että USA vihdoin tajuaisi muuttaa terveydenhuoltojärjestelmäänsä, jotta kenenkään ei tarvitsisi olla People of Walmart. Tsemppiä tähän päivään People of Walmarteille ja blogini lukijoille!

0 comments:

Post a Comment