Wednesday, June 1, 2011

Top 10 Matkailijan terveyttä edistävät tuotteet

  1. Rokotukset kuntoon. Jos sinulla on esimerkiksi armeijassa mahdollisuus saada hepatiitti-rokotukset ilmaiseksi, ota ne. Huolehdi, että rokotukset ovat voimassa. Älä säästä tässä asiassa vaikka se kallista lystiä onkin.
  2. Maalaisjärki. Jos ei ole ihan pakko, älä mene kaikkein likaisimpiin vessoihin tai syö alkeellisinta ruokaa. Vaikka Mongolialainen perhe tarjoaakin Jakinmaito-teetä tervetulojuomaksi, mieti kahdesti kestääkö mahasi.
  3. Käsidesi. Kaikista uhkarohkaista reissuista huolimatta en ole vieläkään sairastanut mitään todellista turistimahatautia. Syy varmasti lienee aktiivinen käsien pesu ja hysteerinen desaaminen. Nykyään tätä ihmelääkettä saa myös suihkeena!
  4. Aloevera-voide. Eksoottisissa maissa tämä on must. Haisee todella pahalle, mutta auttaa auringonpolttamissa ja ötököiden puremissa. Myydään luontaistuotekaupoissa.
  5. Rakkolaastarit. Kuumuus saattaa muuttaa parhaatkin kävelykengät polttouuneiksi, joissa jalat mehenevät päivän kaupunkikierroksen aikana. Ota mukaan jo Suomesta, Intiassa ei näitä ainakaan myyty apteekeissa!
  6. Aurinkorasva. Fort Myersissa tuli kärähdettyä niin pahasti iholta, että vielä seuraavanakin päivänä kärsin nesteyksen puutteesta pyörtyilemällä. On se myöskin vähän nöyryyttävää palata elämänsä reissulta aurinkolasien rusketusrajat naamassa työkavereiden pällisteltäväksi.
  7. Malarialääkitys. Tämän kanssa saikin olla yllättävän tarkka. Kaikenlaisia yhteensopivuus ongelmia mm. maidon ja ehkäisytuotteiden kanssa. Hintaerotkin ovat aika tähtitieteelliset. Ota näistä nyt sitten selvää....
  8. Hyttysverkko. Suojelee hyttysten lisäksi myös skorpiooneilta, centipedeiltä ja hämähäkeiltä.
  9. Matkapahoinvointilääke. Näitäkin on moneen lähtöön. Itsellä ollut tapana oksennella kaikilla pienillä laivamatkoilla koko vatsalaukun sisältö ulos. Pienellä vaivalla voi säästää kanssa matkustajia ikävältä laatan hajulta.
  10. Niskatyyny. Todettu käyttökelpoiseksi bussissa ja lentokoneessa. Ei pääse pää repsahtamaan, kun nukahtaa.
Picture: Paul

0 comments:

Post a Comment