Wednesday, June 1, 2011

Halpojen lentojen kalastelu- aivan oma taiteenlaji

Edullisen budjettimatkan suuri salaisuus on edulliset lennot. Erityisesti jos suuntana on jokin länsimaa, jossa rahaa uppoaa muihin kustannuksiin yllin kyllin. Tässä joitain löytämiäni vinkkejä ja pari esimerkkimatkaa.

Pitkän selvittelyn (googlailun) jälkeen löysin tiedon, jonka mukaan halvimmalla lennot saa varaamalla keskiviikkona 8 viikkoa ennen lentopäivää. Ilman mitään suurta tieteellistä tutkimusta uskallan kuitenkin lähteä tukemaan tätä väittämää. Jos ei supertarjouksia lasketa, tämä sääntö on varmasti hyvin käyttökelpoinen lentojen varailuun.

Lentoja varatessa katson aina aika tarkkaan vaihtojen pituudet ja vaihtomaat. JFK ja Heatrow ovat ainakin niin valtavia komplekseja, että on ihme jos parissakaan tunnissa kerkeät vaihtamaan lentoasi. Ja matkatavarat hukkuvat aivan varmasti. Olen myös alkanut pitämään ajatuksesta, että lyhyelle lomalle lähdettäessä myös lento olisi lyhyt. Kyllähän 4-päivän New Yorkin reissusta 16h lentäminen vie aika suuren osuuden. Puhumattakaan kuinka paljon se kuluttaa voimia.

Tarkoituksena tulevaisuudessa on myös hankkia lentoyhtiöiden kanta-asiakaskortteja. Bonuksia saisi myös tietyistä hotelliketjuista. Toistaiseksi tällaisen kortin hankkiminen on ollut kaukainen ajatus. En koe matkustavani niin paljon, että kortista olisi hyötyä. Kuitenkin pitäisi tutkia asiaa.


Helsinki -Port Blair, Andaman Islands, Intia, noin 600e:
  • sisälti kolme eri lentokenttää suuntaansa pitkillä vaihtoajoilla
  • Kohteessa rahaa meni 700e/kk/lärvi--> reissun kokonaishinta noin 1300e
  • Minusta tämä hinta lennoista kyllä kannatti

0 comments:

Post a Comment