Wednesday, June 22, 2011

Miksi matkustaa lomalla Fort Myersiin Floridaan?

Itse vierailin Fort Myersissa viiden päivän ajan tuossa huhtikuun alussa. Fort Myers sijaitsee Floridan länsipuolella Meksikon lahden rannan läheisyydessä. Alueeseen kuuluu Fort Myersin downtown, Cape Coral, Fort Myers Beach, Sanibel-Island ja lukuisia muitakin alueita ja saaria. Kohteeseen pääsee Suomesta ainakin lentämällä New Yorkin kautta.

Itse asuin lomani ajan Fort
Myersin keskustassa, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä rannikosta joen rannalla. Keskusta on oikein viehättävä kauniine kivetyksineen ja yksilöllisine ravintoloineen. Kaupungissa ykköskulkuvälineenä toimii auto, mutta myös bussiliikenne toimii moiteetta. Esimerkiksi rannalta toiselle pääsee kätevästi trollilla, jolla yksi matka maksaa 0,5$.

Fort Myers Beach on juuri niin amerikkalainen ranta kuin vain voi kuvitella. Kauniilta pääkadulta saa ostettua meksilaistaruokaa ja hampurilaisia mukaan rannalle. Ainakin huhtikuussa ranta oli aivan tupaten täynnä ihmisiä, ja veden väri oli jopa likaisen harmaansininen. En sitten tiedä miten tuo öljyvuoto vaikuttanut juuri tuolla alueella.

Jenkeissähän julkisilla paikoilla juominen on ankarasti kiellettyä ja rangaistava teko. Kuitenkin hotelleilla oli omat yksityiset kaistaleet rannasta, jolloin näillä alueilla sai anniskella. Fort Myers beachin tuntumassa oli myös turistikauppoja, ja järjestettiin kaikenlaista delfiinin bongailureissua ym hässäkkää.

Itsekkin innostuin eräänä päivänä hyppäämään satamasta kalastuslaivan kyytiin. Aurinko paistoi täydeltä terältä. Kalastuslaivalla oli oikeastaan todella hauskaa. Kaloihin ei tarvinnut turistin koskea, vaan sen hoiti miehistö. Varsinainen kalastus tapahtui ongella, jossa oli kela. Siimassa oli painot ja se pudotettiin ihan merenpohjaan. Sitten rullattiin vimmatusti jos nyki.... Tällä kalastusretkellä oli hintaa 50$, ja se kesti seitsemän tuntia. Kannattaa varata evästä ja juomista runsaasti mukaan, vaikka laivalla kanttiini onkin.

Matkustin myös Sanibel-Islandille, joka olikin oikea unelmasaari keskellä Walmartteja ja moottoriteitä. Valitettavasti kyseiselle saarelle ei päässyt bussilla, vaan jouduin käyttämään taksia. Saarelta löytyy kourallinen rikkaiden rantataloja ja lomaresortteja. Ehdottomasti yksi saaren hienommista kohteista oli Bowman's Beach. Kyseisellä rannalla ei ollut lähes ketään muita lisäkseni, ja hiekkaa jatkui rannassa silmin kantamattomiin. Täällä vesi sinivihreää ja välillä aallot tuovat näkinkenkiä rantaan. Kyseinen ranta oli luonnonsuojelualuetta, joten pikaruokaloitakaan ei rannasta löytynyt pilaamasta tunnelmaa. Ihana paikka<3

Miksi siis matkustaa Floridaan lomalle?
  • Aasiaan verrattuna asioiden hoito oli huomattavasti helpompaa, syynä yhteinen kieli ja samankaltaisuudet kulttuureissa
  • Dollarin kurssi on hyvä Eurooppalaisille
  • Yleensä ruokalistasta ymmärti mitä on tilaamassa, Aasiassa usein meni vähän haku-ammunnaksi
  • Ihmiset todella mukavia ja suvaitsevaisia, Pohjoismaalaisia pidetään kovin eksoottisina
  • Auton voi vuokrata huoletta, ajaminen hyvin samankaltaista kuin Suomessa
  • Missään ei tarvinnut pelätä mitään tappajapöpöjä, Intiassa sai koko ajan olla desaamassa käsiään
  • Jenkeistä löytyy paljon loistavia museoita ja muuta kulttuuria

Kuvat: ihan itse otettuja

0 comments:

Post a Comment