Wednesday, June 1, 2011

Lentokentät, lentokoneet ja lentäminen

En oikeastaan ole mikään suuri lentämisfanaatikko. Lentämisen vaikutuksista ilmastoon en ole niinkään kiinnostunut, mutta sen sijaan itse kokemuksena lentäminen on ollut alusta asti tuskaa. Minulla oireilee erityisesti korvat ja poskiontelot. Olen kuitenkin kokenut helpotusta käyttämällä Duact-allergialääkettä ennen lentoja ja lentojen ajan. Kyseisellä lääkkellä on ilmeisesti limakalvoja laajentavaa vaikutusta, joka helpottaa paineen liikkumista päässä. Tai sitten se oli jokin muu hyvin lääketieteellinen selitys?

Lentokentilläkään en viihdy yleensä. Jotenkin hermostuttaa kaikki vartiat ja tu
rvatarkastukset. Kuitenkin olen viettänyt kokonaisen yön aivan tarkoituksella nukkuen yksin lentokentän penkillä yksin. Kyseinen kenttä oli Fort Myersissa Yhdysvalloissa. Olin ainut ihminen kentällä puolen yön jälkeen. Mukava meksikolainen siivooja kävi imuroimassa penkin alta jolla nukuin. Varmuustoimena olin vyöttänyt lukolla kiinni vyöhöni rinkan ja repun. Varmasti aikamoinen näky, ja ei ne yöunetkaan kovin hyvät olleet.

Olen myöskin päässyt kokemaan "hätälaskun", kun kone ei saanut laskeutumislupaa perillä ja
joutui bensan loppuessa laskeutumaan toisen kaupungin kentälle. Tämän hässäkän seurauksena luonnollisesti myöhästyin myös jatkolennoilta. Tämän kautta opin kuitenkin kaiken
lentoyhtiöiden luonteesta. Kun valittaa ja ruinaa tarpeeksi saa myös korvausta. Tuosta hässäkästä irtosi ilmaisia ruokakuponkeja ja 250$ lahjakortti tulevia matkoja
varten!


Vinkkejä lentoasioihin:
  • Ota mukaan oma peitto ja niskatyyny. Tutuissa tavaroissa tulee paljon paremmin uni niin kentällä kuin koneessakin.
  • Jos lennot menevät pieleen kirjoita selkeä korvaushakemus ja vaadi korvausta kärsimyksestäsi!
  • Nojaa penkilläsi rohkeasti taaksepäin lentokoneessa, tämä luksus sisältyy lippusi hintaan
  • Avaamattomat karkki- ja sipsipussit menevät turvatarkastuksista moitteetta läpi. Omilla snäkseillä säästää huomattavasti. Stockholm-Arlandalla lentoa vaihtaessa voileipä maksoi 8 euroa..
  • Muista pitää purkkaa mukana, helpottaa korvien painetta nousussa ja laskussa
  • Jos lentäminen sattuu poskiin, vaadi lääkäriltä kunnon pöperöt lentojen ajaksi
  • Kysy apua jos olet eksyksissä tai pulassa lentoasemalla
Kuva: Tina Phillips

0 comments:

Post a Comment