Sunday, June 19, 2011

Mielikuvitusmatka- Nirvanaa etsimässä Ranskan viinitarhoilla


Tämä aihe tuli ajankohtaiseksi, kun jutustelin viikonloppuna parin tuttavani kanssa erikosoluita maistellen. Kuinka eksoottista olisikaan lähteä kahdestaan puolison kanssa tutustumaan Eurooppaan ja erityisesti Ranskaan viinitiloja kierrellen! Katsella ikkunasta vehreitä viljelmiä, ja yöpyä vastaantulevilla viinitiloilla nauttien talon erikoisuuksista. Aah!

Aloinkin selvittämään miten tämä olisi mahdollista toteuttaa. Meille siis paras viininmaistelumaa olisi ranska, koska allekirjoittanut on jo useita vuosia koittanut taistella oppiakseen kyseisen kielen salat. Alue joka minua eniten kiehtoo on Ranskan eteläisimmässä osassa sijaitseva Provencen-maakunta. Alueelta löytyy niin ihania historiallisia kaupunkeja kuin luontoakin.

Suunnitelun aloitin palauttamalla mieleeni loistavan tv-sarjan Ozin ja Jamesin uudet viiniseikkailut. Tässä sarjassa aina yhtä hauska Top Gearista tuttu James May kiertelee viinitiloilla. Suosittelen lämpimästi tätä sarjaa, mutta varoitan, että viininmaistelu-kärpänen saattaa kyllä purra.

Ensimmäisenä, kun aloin googlailemaan aihetta vastaan tuli suomalaisen välittäjän myynti-ilmoitus ranskalaisesta viinitilasta. Hintaa vähän päälle kaksi miljoonaa euroa, mutta saatoin jo haistaa rypäleiden tuoksun ja tuntea lämpimän tuulen kivilinnani parvekkeella istuessa. Pitääkin alkaa ehdottelemaan puolisolle, jos tehtäisiin pieni alanvaihto ;)

Takaisin asiaan. Jos tahtoo päästä helpolla, voi viinimatkan ostaa suoraan matkailuyritykseltä. Matkailualanyrittäjä Ingves tarjoaa oikein hyvän kuuloista viininmaistelupakettilomaa mielestäni aika kohtuulliseen hintaankin. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Kuitenkin jos haluaa mennä oman mielensä mukaan, niin reissuhan silloin kannattaa suunnitella itsenäisesti. Jos ei itsellä ole halua ajaa autoa, voi esimerkiksi Provencesta alueelta ostaa useilta eri matkanjärjestäjiltä päivän tai parin mittaisia noin 75-150e hintaisia viininmaisteluretkiä. Näillä retkillä ei ainakaan tarvitse huolia kielimuurista, oppaat puhuvat ainakin nettisivujen mukaan englantia!

Minun unelmamatkani olisi ajella verkkaiseen tahtiin omalla autolla sinne minne nenä näyttää. Matkalle voisi sattua ihania kodikkaita bed & breakfast-yöpymispaikkoja. Välillä voisi pysähtyä useammaksikin päiväksi mieleiselle tilalle.

Hinnasta tällaiselle lystille minulla ei ole mitään käsitystä, enkä taida uskaltaa edes laskea. Bensa ainakin maksaa, ja tuskin viinitiloilla yöpyminenkään halpaa on. Nopealla silmäyksellä oletan hintojen olevan noin 50-150e/yö/huone. Ja viinit eivät kuulu hintaan.....
Taitaa jäädä tämä reissu toistaiseksi vielä ihan vain unelmaksi.Linkit:


Photo: Dan
Picture: xedos40 comments:

Post a Comment